Mijn naam is Eva en ik leerde over de ongelooflijke traditie van natuurlijke bijenteelt die Antonio Simon volgt - en zag een van de prachtige plekken waar zijn eikenhoning vandaan komt.

Laat me je wat meer vertellen. Bij The Raw Honey Shop help ik met hun accounts.

Als je bedenkt dat ik uit Spanje kom, is het logisch dat ik ze ook help met hun communicatie met Spaanse imkers.

Dus daarom spreek ik Antonio heel vaak via de telefoon om dingen te regelen. Wat ik ontdekte door met Antonio te praten, is dat honingmensen anders zijn - Antonio is een heel speciale man, die zeer toegewijd is aan de natuurlijke bijenteelt. Zijn familie is al vier generaties lang imkers en dat zit hem in het bloed. (Dit is Antonio met mij op de foto.)

Hij had me zo vriendelijk uitgenodigd om zijn bijenkorven en bottelarij in la sierra in Madrid te bezoeken (sierra is een lange grillige bergketen), dus daar ging ik een paar weken geleden toen ik op vakantie was bij mijn familie.

Photo of Sierra where Antonio Simon has his hivesAntonio nam mij en een vriend mee naar la sierra, overhandigde ons een paar 'astronautenpakken' en reed ons naar een paar bijenkorven midden in een eikenbos in de bergen . Hij zorgde ervoor dat we veilig waren in de pakken zonder gaten voor de bijen om binnen te komen, en begon toen de kasten te openen terwijl hij met ons praatte.

Ik was eerst doodsbang. Honderden kleine bijen die rondvliegen... Ik vertrouwde het astronautenpak niet om mee te beginnen, maar dan omdat Antonio zo gepassioneerd aan het kletsen was over de kleine bijen, hun huis en koningin, hun werk- en organisatiesystemen..., zonder het te beseffen Ik stopte met nadenken over het gevaar (dat natuurlijk alleen in mijn hoofd bestond)  en begon te genieten van de ervaring.

Wat hij me vertelde opende een hele nieuwe wereld voor me. Ik heb geleerd dat natuurlijke biologische imkers, in plaats van de bijen uit te buiten, een reeks procedures volgen om hun behoeften en de natuur te respecteren.

Dit staat bekend als duurzame bijenteelt of bijenteelt.

Ze zullen bijvoorbeeld niet beginnen met het verwijderen van honing voordat de bijen hebben wat ze nodig hebben om zich tijdens de wintermaanden te voeden.

Ze zullen geen pesticiden of behandelingen gebruiken.

Alleen natuurlijke materialen zullen worden gebruikt om de kasten te bouwen.

Bijen worden niet gestimuleerd zodat ze meer honing produceren.

Ze zullen de bijenkorven in landen plaatsen op ten minste 3 km afstand van mogelijke bronnen van besmetting.

Ze (biologische imkers) werken ook nauw samen met de natuur - ze zullen de invloeden van de maan en planeten gebruiken om de bijenkorven te beheren.

Sommigen zullen zelfs met de bijen praten, zoals onze moeders met hun planten praten (tenminste in mijn land).

Na het bos gingen we naar de fabriek.

Daar zagen we hoe ze de honing uit de honingraten halen en in de potten deden. (Door het uit te draaien in een centrifuge en het dan langzaam in de potten te laten druppelen.)


Daar vond ik een bestelling Eikenhoning die klaar stond om afgeleverd te worden bij The Raw Honey Shop! Het zou niet in mijn tas passen, dus ik liet het waar het was, maar gelukkig werd het afgeleverd bij The Raw Honey Shop tegen de tijd dat ik terugkwam. Ik begrijp nu waarom de Eikenhoning van Antonio een van de meest populaire is die The Raw Honey Shop verkoopt.

Het bezoek eindigde met een heel lekkere en royale maaltijd bij Antonio thuis, die zijn partner Carmen zo vriendelijk had gekookt terwijl we de bijen bezochten. Er was wat honing aan de saladedressing toegevoegd, het was heerlijk!

Ik wil graag mijn dank betuigen aan Antonio en Carmen voor het delen met ons van de geheimen van deze traditie, en ook voor de smakelijke maaltijd en ook voor het tonen van het dorpszwembad op een Spaanse dag van 40 graden !

Als je honing van Antonio wilt bestellen, klik dan hier.

Je kunt direct naar de Eiken hier gaan.

Oak honeyRaw oak honey

1 opmerking

Ainhoa

Ainhoa

Thank you Eva for being so brave to introduce one of your suppliers! It is lovely seeing this honey comes from real organic beekeepers who make a big effort to keep the traditions. Thanks to Raw Honey Shop for bringing this high quality honey!!

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Mijn naam is Eva en ik leerde over de ongelooflijke traditie van natuurlijke bijenteelt die Antonio Simon volgt - en zag een van de prachtige plekken waar zijn eikenhoning vandaan komt.

Laat me je wat meer vertellen. Bij The Raw Honey Shop help ik met hun accounts.

Als je bedenkt dat ik uit Spanje kom, is het logisch dat ik ze ook help met hun communicatie met Spaanse imkers.

Dus daarom spreek ik Antonio heel vaak via de telefoon om dingen te regelen. Wat ik ontdekte door met Antonio te praten, is dat honingmensen anders zijn - Antonio is een heel speciale man, die zeer toegewijd is aan de natuurlijke bijenteelt. Zijn familie is al vier generaties lang imkers en dat zit hem in het bloed. (Dit is Antonio met mij op de foto.)

Hij had me zo vriendelijk uitgenodigd om zijn bijenkorven en bottelarij in la sierra in Madrid te bezoeken (sierra is een lange grillige bergketen), dus daar ging ik een paar weken geleden toen ik op vakantie was bij mijn familie.

Photo of Sierra where Antonio Simon has his hivesAntonio nam mij en een vriend mee naar la sierra, overhandigde ons een paar 'astronautenpakken' en reed ons naar een paar bijenkorven midden in een eikenbos in de bergen . Hij zorgde ervoor dat we veilig waren in de pakken zonder gaten voor de bijen om binnen te komen, en begon toen de kasten te openen terwijl hij met ons praatte.

Ik was eerst doodsbang. Honderden kleine bijen die rondvliegen... Ik vertrouwde het astronautenpak niet om mee te beginnen, maar dan omdat Antonio zo gepassioneerd aan het kletsen was over de kleine bijen, hun huis en koningin, hun werk- en organisatiesystemen..., zonder het te beseffen Ik stopte met nadenken over het gevaar (dat natuurlijk alleen in mijn hoofd bestond)  en begon te genieten van de ervaring.

Wat hij me vertelde opende een hele nieuwe wereld voor me. Ik heb geleerd dat natuurlijke biologische imkers, in plaats van de bijen uit te buiten, een reeks procedures volgen om hun behoeften en de natuur te respecteren.

Dit staat bekend als duurzame bijenteelt of bijenteelt.

Ze zullen bijvoorbeeld niet beginnen met het verwijderen van honing voordat de bijen hebben wat ze nodig hebben om zich tijdens de wintermaanden te voeden.

Ze zullen geen pesticiden of behandelingen gebruiken.

Alleen natuurlijke materialen zullen worden gebruikt om de kasten te bouwen.

Bijen worden niet gestimuleerd zodat ze meer honing produceren.

Ze zullen de bijenkorven in landen plaatsen op ten minste 3 km afstand van mogelijke bronnen van besmetting.

Ze (biologische imkers) werken ook nauw samen met de natuur - ze zullen de invloeden van de maan en planeten gebruiken om de bijenkorven te beheren.

Sommigen zullen zelfs met de bijen praten, zoals onze moeders met hun planten praten (tenminste in mijn land).

Na het bos gingen we naar de fabriek.

Daar zagen we hoe ze de honing uit de honingraten halen en in de potten deden. (Door het uit te draaien in een centrifuge en het dan langzaam in de potten te laten druppelen.)


Daar vond ik een bestelling Eikenhoning die klaar stond om afgeleverd te worden bij The Raw Honey Shop! Het zou niet in mijn tas passen, dus ik liet het waar het was, maar gelukkig werd het afgeleverd bij The Raw Honey Shop tegen de tijd dat ik terugkwam. Ik begrijp nu waarom de Eikenhoning van Antonio een van de meest populaire is die The Raw Honey Shop verkoopt.

Het bezoek eindigde met een heel lekkere en royale maaltijd bij Antonio thuis, die zijn partner Carmen zo vriendelijk had gekookt terwijl we de bijen bezochten. Er was wat honing aan de saladedressing toegevoegd, het was heerlijk!

Ik wil graag mijn dank betuigen aan Antonio en Carmen voor het delen met ons van de geheimen van deze traditie, en ook voor de smakelijke maaltijd en ook voor het tonen van het dorpszwembad op een Spaanse dag van 40 graden !

Als je honing van Antonio wilt bestellen, klik dan hier.

Je kunt direct naar de Eiken hier gaan.

Oak honeyRaw oak honey

1 opmerking

Ainhoa

Ainhoa

Thank you Eva for being so brave to introduce one of your suppliers! It is lovely seeing this honey comes from real organic beekeepers who make a big effort to keep the traditions. Thanks to Raw Honey Shop for bringing this high quality honey!!

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd